Omgeving


Sint-Pancratiuskerk DieverBurgers & Buitenlui is gelegen in het rustieke Drentse brinkdorp Diever en is bij uitstek een schitterende plek om tot rust te komen, te wandelen en te fietsen. De accommodatie ligt op de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Na de Hoge Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Maar dit nationale park is meer dan bos alleen. U dwaalt hier van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras. Wandel of fiets door het Drents-Friese Wold en je herkent nog het typische esdorpenlandschap: bolle akkers rond de dorpjes en beekdalen vol bloeiende bloemen. Voor kinderen zijn er diverse speurtochten uitgezet die starten bij het bezoekerscentrum op 400 meter van Burgers & Buitenlui.

Er starten verschillende fietsroutes vanuit het dorp. De fietsroutes kunt u ook makkelijk combineren met het andere nationale park in de buurt, het Dwingelderveld. Dit is een groot nat heidegebied met een vrijwel ongestoorde horizon. De heide wordt beheerd door twee schaapskudden met elk een herder. Kijk voor verdere activiteiten en evenementen in de buurt op Zuidwest Drenthe | Drenthe.

shakespeareGroot evenement in de zomermaanden zijn de Shakespeare voorstellingen. ook in de winter zijn er theatervoorstellingen.

In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden voor paardrijden, een huifkarrentocht of een rondje boerengolf.